Czy mięso z jelenia i sarny jest lekkostrawne?
Zwierzęta leśne są w ciągłym ruchu – odżywiają się jedynie tym, co może im zaoferować sama natura. W związku z...
Czytaj dalejPo czym poznać mięso wolne od antybiotyków?
Choć kuchnia roślinna jest coraz popularniejsza, to jednak trudno sobie wyobrazić wykwintny obiad bez kawałka pysznego mięsa – bogatego w...
Czytaj dalejJak przyrządzić wykwintne danie z policzków jelenia?
Dziczyzna jest chętnie konsumowana przez wszystkich miłośników mięsa o wybitnych walorach smakowych i zapachowych. Wykwintne dania z jelenia są często...
Czytaj dalejIle białka kryje się w dziczyźnie?
Zwierzyna dzika, spożywająca pożywienie wyłącznie naturalnego pochodzenia, nie dostarcza wraz z nim szkodliwych i sztucznych substancji, które niekiedy mogą być...
Czytaj dalejCzy mięso z dzika ma dużo kalorii?
Choć od wielu stuleci należy do tradycyjnych specjalności polskiej kuchni, to współcześnie dziczyzna nie cieszy się dużą popularnością. Niestety, wiedza...
Czytaj dalejSpożywanie dziczyzny a alergie pokarmowe
Mięso z upolowanej zwierzyny łownej, czyli dziczyzna, jest bardzo charakterystyczne zarówno w smaku, jak i zapachu. Wielu koneserów twierdzi, że...
Czytaj dalejDania z dziczyzny idealne na obiad
Mięso z dzikiej zwierzyny łownej, czyli dziczyzna, jest smaczne, niskokaloryczne i niezwykle aromatyczne. Świetnie pasuje na uroczyste okazje, np. przyjęcia,...
Czytaj dalejJelenie ozorki jako świetna przekąska na zimno
Wyjątkowy smak dziczyzny nie może być zastąpiony żadną mieszanką przypraw. Las to bogactwo smaków. Podczas gdy mięso z dzika jest...
Czytaj dalejCzy osoby z wysokim poziomem cholesterolu mogą spożywać dziczyznę?
Zarówno klienci, jak i dietetycy zwracają uwagę na liczne zalety dziczyzny, która uchodzi za mięso najwyższej klasy. Oryginalny smak zawdzięcza...
Czytaj dalejDo czego nadaje się łopatka z sarny?
Sarnina jest mięsem bogatym we właściwości odżywcze oraz zachwycającym wyjątkowym smakiem i aromatem. Wśród oferowanych przez nas wyrobów z sarny...
Czytaj dalejCzym się różni w smaku mięso z sarny od mięsa z jelenia?
Sarnina oraz jelenina słusznie uchodzą za mięsa zdrowe, szlachetne i posiadające unikatowe walory smakowe. Pod wieloma względami są podobne. Czy...
Czytaj dalejJak przygotować pyszny udziec z sarny?
Sarnina to mięso wyjątkowo soczyste, delikatne, aromatyczne, a do tego niskokaloryczne. Jednym z najbardziej wartościowych i najczęściej wykorzystywanych przez kucharzy...
Czytaj dalej