Jak smakuje szynka z dzika?

Szynka z dzika to pyszna propozycja, której nie powinno zabraknąć przede wszystkim na świątecznym stole. Niezależnie z jakiej okazji przygotowujesz...
Czytaj dalej

Dlaczego dziczyzna jest dobra na stawy?

Spożywanie dziczyzny jest bardzo zdrowe, wpływa pozytywnie nie tylko na zdrowie, ale także na samopoczucie. Ponadto regularne jedzenie tego mięsa...
Czytaj dalej

Jak można wykorzystać słoninę z dzika?

Słonina z dzika ma wiele właściwości zdrowotnych, dlatego jej spożywanie jest często zalecane przez lekarzy i dietetyków. Istnieje kilka pomysłów...
Czytaj dalej

Czy dziczyzna pasuje do ossobuco?

Dziczyzna to wysokiej jakości mięso, które chętnie wykorzystuje się w przypadku wielu dań. Cenione jest ono przede wszystkim za bogactwo...
Czytaj dalej

Polecane przepisy na żeberka z sarny

Żeberka z sarny cieszą się dużą popularnością w kuchni polskiej. Można je przygotować na wiele różnych sposobów, co stanowi ich...
Czytaj dalej

Zalety wędlin naturalnie wędzonych dymem

Istnieją dwa sposoby wędzenia wędlin, ale my akceptujemy tylko jeden z nich – naturalne wędzenie dymem. Wykorzystywanie w tym celu...
Czytaj dalej

Czy mięso z jelenia i sarny jest lekkostrawne?

Zwierzęta leśne są w ciągłym ruchu – odżywiają się jedynie tym, co może im zaoferować sama natura. W związku z...
Czytaj dalej

Po czym poznać mięso wolne od antybiotyków?

Choć kuchnia roślinna jest coraz popularniejsza, to jednak trudno sobie wyobrazić wykwintny obiad bez kawałka pysznego mięsa – bogatego w...
Czytaj dalej

Jak przyrządzić wykwintne danie z policzków jelenia?

Dziczyzna jest chętnie konsumowana przez wszystkich miłośników mięsa o wybitnych walorach smakowych i zapachowych. Wykwintne dania z jelenia są często...
Czytaj dalej

Ile białka kryje się w dziczyźnie?

Zwierzyna dzika, spożywająca pożywienie wyłącznie naturalnego pochodzenia, nie dostarcza wraz z nim szkodliwych i sztucznych substancji, które niekiedy mogą być...
Czytaj dalej

Czy mięso z dzika ma dużo kalorii?

Choć od wielu stuleci należy do tradycyjnych specjalności polskiej kuchni, to współcześnie dziczyzna nie cieszy się dużą popularnością. Niestety, wiedza...
Czytaj dalej

Spożywanie dziczyzny a alergie pokarmowe

Mięso z upolowanej zwierzyny łownej, czyli dziczyzna, jest bardzo charakterystyczne zarówno w smaku, jak i zapachu. Wielu koneserów twierdzi, że...
Czytaj dalej
1 2 3
do góry