Czym się różni w smaku mięso z sarny od mięsa z jelenia?
Sarnina oraz jelenina słusznie uchodzą za mięsa zdrowe, szlachetne i posiadające unikatowe walory smakowe. Pod wieloma względami są podobne. Czy...
Czytaj dalej
Jak przygotować pyszny udziec z sarny?
Sarnina to mięso wyjątkowo soczyste, delikatne, aromatyczne, a do tego niskokaloryczne. Jednym z najbardziej wartościowych i najczęściej wykorzystywanych przez kucharzy...
Czytaj dalej
Czy mięso z dzika wykorzystuje się w produkcji kiełbas?
Roladki z dziczyzny, kotlety mielone z dzika, gulasz z dziczyzny, pieczeń z dzika po myśliwsku, carpaccio – potrawy przygotowane na...
Czytaj dalej
Dlaczego Podlasie słynie z dziczyzny?
Dziczyzna jest mięsem coraz bardziej cenionym w Polsce ze względu na swoje walory smakowe i zdrowotne. Wyjątkowym uznaniem cieszy się...
Czytaj dalej
Jak przyrządzić polędwicę z dzika?
Polędwica z dzika to zdrowe i bardzo aromatyczne mięso, które przypada do gustu wielu amatorom dobrego jakościowo mięsa. Podpowiadamy, jak...
Czytaj dalej
Słonina z Podlasia – grzechu warta!
Słonina jest produktem bardzo popularnym w polskiej kuchni i wykorzystywanym do przyrządzania wielu dań. Sprawdź, dlaczego akurat oferowana przez nas...
Czytaj dalej
Na jakie sposoby można przyrządzić karkówkę z dzika?
Karkówka z dzika to mięso o wyjątkowym smaku, które można serwować na wiele różnych sposobów. Wyjaśniamy, jak przyrządzać i z...
Czytaj dalej
Czy mięso z sarny nadaje się na gulasz?
Dziczyzna należy do mięs, których popularność znacznie rośnie. Konsumenci coraz częściej doceniają to, że zwierzęta żyjące na wolności odżywiają się...
Czytaj dalej
Fakty i mity na temat dziczyzny
Dzięki aktywności myśliwych na nasze stoły coraz częściej trafiają potrawy przygotowane z dziczyzny. Choć ma ona wiele zalet, to wiele...
Czytaj dalej
Jakie walory smakowe mają wędliny z dziczyzny?
Dziczyzna to jedno z bardziej cenionych mięs, a wędliny z niej przyrządzane cieszą się dużą popularnością wśród smakoszy oraz właścicieli...
Czytaj dalej
Jak przyrządzić comber z jelenia?
Comber z jelenia to jedno z najzdrowszych i najbardziej bogatych w substancje odżywcze rodzajów mięs. Warto go jednak spożywać nie...
Czytaj dalej
Jakie wartości odżywcze ma mięso z dzika?
Mięso z dzika ma wiele wartości odżywczych, dzięki czemu polecane jest przez specjalistów od żywienia osobom na dietach, które ze...
Czytaj dalej