Polecane przepisy na żeberka z sarny
Żeberka z sarny cieszą się dużą popularnością w kuchni polskiej. Można je przygotować na wiele różnych sposobów, co stanowi ich...
Czytaj dalej
Zalety wędlin naturalnie wędzonych dymem
Istnieją dwa sposoby wędzenia wędlin, ale my akceptujemy tylko jeden z nich – naturalne wędzenie dymem. Wykorzystywanie w tym celu...
Czytaj dalej
Czy mięso z jelenia i sarny jest lekkostrawne?
Zwierzęta leśne są w ciągłym ruchu – odżywiają się jedynie tym, co może im zaoferować sama natura. W związku z...
Czytaj dalej
Po czym poznać mięso wolne od antybiotyków?
Choć kuchnia roślinna jest coraz popularniejsza, to jednak trudno sobie wyobrazić wykwintny obiad bez kawałka pysznego mięsa – bogatego w...
Czytaj dalej
Jak przyrządzić wykwintne danie z policzków jelenia?
Dziczyzna jest chętnie konsumowana przez wszystkich miłośników mięsa o wybitnych walorach smakowych i zapachowych. Wykwintne dania z jelenia są często...
Czytaj dalej
Ile białka kryje się w dziczyźnie?
Zwierzyna dzika, spożywająca pożywienie wyłącznie naturalnego pochodzenia, nie dostarcza wraz z nim szkodliwych i sztucznych substancji, które niekiedy mogą być...
Czytaj dalej
Czy mięso z dzika ma dużo kalorii?
Choć od wielu stuleci należy do tradycyjnych specjalności polskiej kuchni, to współcześnie dziczyzna nie cieszy się dużą popularnością. Niestety, wiedza...
Czytaj dalej
Spożywanie dziczyzny a alergie pokarmowe
Mięso z upolowanej zwierzyny łownej, czyli dziczyzna, jest bardzo charakterystyczne zarówno w smaku, jak i zapachu. Wielu koneserów twierdzi, że...
Czytaj dalej
Dania z dziczyzny idealne na obiad
Mięso z dzikiej zwierzyny łownej, czyli dziczyzna, jest smaczne, niskokaloryczne i niezwykle aromatyczne. Świetnie pasuje na uroczyste okazje, np. przyjęcia,...
Czytaj dalej
Jelenie ozorki jako świetna przekąska na zimno
Wyjątkowy smak dziczyzny nie może być zastąpiony żadną mieszanką przypraw. Las to bogactwo smaków. Podczas gdy mięso z dzika jest...
Czytaj dalej
Czy osoby z wysokim poziomem cholesterolu mogą spożywać dziczyznę?
Zarówno klienci, jak i dietetycy zwracają uwagę na liczne zalety dziczyzny, która uchodzi za mięso najwyższej klasy. Oryginalny smak zawdzięcza...
Czytaj dalej
Do czego nadaje się łopatka z sarny?
Sarnina jest mięsem bogatym we właściwości odżywcze oraz zachwycającym wyjątkowym smakiem i aromatem. Wśród oferowanych przez nas wyrobów z sarny...
Czytaj dalej