Polecane przepisy na żeberka z sarny

Żeberka z sarny cieszą się dużą popularnością w kuchni polskiej. Można je przygotować na wiele różnych sposobów, co stanowi ich...
Czytaj dalej

Zalety wędlin naturalnie wędzonych dymem

Istnieją dwa sposoby wędzenia wędlin, ale my akceptujemy tylko jeden z nich – naturalne wędzenie dymem. Wykorzystywanie w tym celu...
Czytaj dalej

Czy mięso z jelenia i sarny jest lekkostrawne?

Zwierzęta leśne są w ciągłym ruchu – odżywiają się jedynie tym, co może im zaoferować sama natura. W związku z...
Czytaj dalej

Po czym poznać mięso wolne od antybiotyków?

Choć kuchnia roślinna jest coraz popularniejsza, to jednak trudno sobie wyobrazić wykwintny obiad bez kawałka pysznego mięsa – bogatego w...
Czytaj dalej

Jak przyrządzić wykwintne danie z policzków jelenia?

Dziczyzna jest chętnie konsumowana przez wszystkich miłośników mięsa o wybitnych walorach smakowych i zapachowych. Wykwintne dania z jelenia są często...
Czytaj dalej

Ile białka kryje się w dziczyźnie?

Zwierzyna dzika, spożywająca pożywienie wyłącznie naturalnego pochodzenia, nie dostarcza wraz z nim szkodliwych i sztucznych substancji, które niekiedy mogą być...
Czytaj dalej

Czy mięso z dzika ma dużo kalorii?

Choć od wielu stuleci należy do tradycyjnych specjalności polskiej kuchni, to współcześnie dziczyzna nie cieszy się dużą popularnością. Niestety, wiedza...
Czytaj dalej

Spożywanie dziczyzny a alergie pokarmowe

Mięso z upolowanej zwierzyny łownej, czyli dziczyzna, jest bardzo charakterystyczne zarówno w smaku, jak i zapachu. Wielu koneserów twierdzi, że...
Czytaj dalej

Dania z dziczyzny idealne na obiad

Mięso z dzikiej zwierzyny łownej, czyli dziczyzna, jest smaczne, niskokaloryczne i niezwykle aromatyczne. Świetnie pasuje na uroczyste okazje, np. przyjęcia,...
Czytaj dalej

Jelenie ozorki jako świetna przekąska na zimno

Wyjątkowy smak dziczyzny nie może być zastąpiony żadną mieszanką przypraw. Las to bogactwo smaków. Podczas gdy mięso z dzika jest...
Czytaj dalej

Czy osoby z wysokim poziomem cholesterolu mogą spożywać dziczyznę?

Zarówno klienci, jak i dietetycy zwracają uwagę na liczne zalety dziczyzny, która uchodzi za mięso najwyższej klasy. Oryginalny smak zawdzięcza...
Czytaj dalej

Do czego nadaje się łopatka z sarny?

Sarnina jest mięsem bogatym we właściwości odżywcze oraz zachwycającym wyjątkowym smakiem i aromatem. Wśród oferowanych przez nas wyrobów z sarny...
Czytaj dalej
1 2 3 4 5 6
do góry