Dania z dziczyzny idealne na obiad
Mięso z dzikiej zwierzyny łownej, czyli dziczyzna, jest smaczne, niskokaloryczne i niezwykle aromatyczne. Świetnie pasuje na uroczyste okazje, np. przyjęcia,...
Czytaj dalej
Jelenie ozorki jako świetna przekąska na zimno
Wyjątkowy smak dziczyzny nie może być zastąpiony żadną mieszanką przypraw. Las to bogactwo smaków. Podczas gdy mięso z dzika jest...
Czytaj dalej
Czy osoby z wysokim poziomem cholesterolu mogą spożywać dziczyznę?
Zarówno klienci, jak i dietetycy zwracają uwagę na liczne zalety dziczyzny, która uchodzi za mięso najwyższej klasy. Oryginalny smak zawdzięcza...
Czytaj dalej
Do czego nadaje się łopatka z sarny?
Sarnina jest mięsem bogatym we właściwości odżywcze oraz zachwycającym wyjątkowym smakiem i aromatem. Wśród oferowanych przez nas wyrobów z sarny...
Czytaj dalej
Czym się różni w smaku mięso z sarny od mięsa z jelenia?
Sarnina oraz jelenina słusznie uchodzą za mięsa zdrowe, szlachetne i posiadające unikatowe walory smakowe. Pod wieloma względami są podobne. Czy...
Czytaj dalej
Jak przygotować pyszny udziec z sarny?
Sarnina to mięso wyjątkowo soczyste, delikatne, aromatyczne, a do tego niskokaloryczne. Jednym z najbardziej wartościowych i najczęściej wykorzystywanych przez kucharzy...
Czytaj dalej
Czy mięso z dzika wykorzystuje się w produkcji kiełbas?
Roladki z dziczyzny, kotlety mielone z dzika, gulasz z dziczyzny, pieczeń z dzika po myśliwsku, carpaccio – potrawy przygotowane na...
Czytaj dalej
Dlaczego Podlasie słynie z dziczyzny?
Dziczyzna jest mięsem coraz bardziej cenionym w Polsce ze względu na swoje walory smakowe i zdrowotne. Wyjątkowym uznaniem cieszy się...
Czytaj dalej
Jak przyrządzić polędwicę z dzika?
Polędwica z dzika to zdrowe i bardzo aromatyczne mięso, które przypada do gustu wielu amatorom dobrego jakościowo mięsa. Podpowiadamy, jak...
Czytaj dalej
Słonina z Podlasia – grzechu warta!
Słonina jest produktem bardzo popularnym w polskiej kuchni i wykorzystywanym do przyrządzania wielu dań. Sprawdź, dlaczego akurat oferowana przez nas...
Czytaj dalej
Na jakie sposoby można przyrządzić karkówkę z dzika?
Karkówka z dzika to mięso o wyjątkowym smaku, które można serwować na wiele różnych sposobów. Wyjaśniamy, jak przyrządzać i z...
Czytaj dalej
Czy mięso z sarny nadaje się na gulasz?
Dziczyzna należy do mięs, których popularność znacznie rośnie. Konsumenci coraz częściej doceniają to, że zwierzęta żyjące na wolności odżywiają się...
Czytaj dalej