Steki z sarny

Przygotowanie:

Bierzemy stek z udźca sarny.

Mięso powinno mieć temperaturę pokojową.

  • oczyścić mięso z błon
  • na patelni rozgrzewamy tłuszcz, -obsmażamy mięso na jednej stronie ok 3 min

Przewracamy na drugą stronę  dodajemy gałązkę rozmarynu, ząbek rozciśniętego czosnku.

  • smażymy ok. 2 min (mięso powinno być czerwone w środku)
  • twardość mięsa sprawdzamy palcem (nie widelcem)
  • usmażone mięso przełożyć na deskę ,aby odpoczęło
  • przed podaniem posypać solą i pieprzem

do góry
5
    Koszyk
    Sękacz tradycyjny
    1 X 85.00 /kg = 85.00 
    Szyneczka mini
    1 X 49.00 /kg = 49.00 
    Kiełbasa starowiejska z wędzarni
    1 X 39.00 /kg = 39.00 
    Polędwica starowiejska
    1 X 49.00 /kg = 49.00 
    Kiszka ziemniaczana 1000g
    1 X 32.99 /szt. = 32.99