krakowska z dzika

Roladki z dziczyzny, kotlety mielone z dzika, gulasz z dziczyzny, pieczeń z dzika po myśliwsku, carpaccio – potrawy przygotowane na bazie tego mięsa coraz częściej goszczą na polskich stołach i stają się ważnym elementem menu w trakcie wielu uroczystości. Ale czy mięso z dzika nadaje się do produkcji kiełbas?

Smak, którego nie zaznasz jedząc kiełbasy z marketów

Odpowiedz jest prosta: mięso z dzika nadaje się świetnie do produkcji kiełbas, a co więcej, nie brakuje producentów i sprzedawców zajmujących się produkcją oraz sprzedażą takich właśnie wyrobów. Jednym z nich jest właśnie nasz sklep, który oferuje najwyższej jakości kiełbasy z dziczyzny pozyskiwanej ze słynących z unikalnych na skalę świata walorów przyrodniczych Puszczy Białowieskiej i Knyszyńskiej, a także poddawanej szczegółowym kontrolom. Tym, co wyróżnia kiełbasy z dzika jest niepowtarzalny, naturalny i leśny smak. Nie ma przypadku w tym, że pod tym względem wyroby z dzika zdecydowanie przewyższają wędliny oferowane w popularnych marketach. W przeciwieństwie do nich, nie są w nadmiarze „wzbogacane” konserwantami i sztucznymi ulepszaczami, a dziczyzna nie pochodzi z hodowli, lecz z lasów, gdzie dziki żywią się naturalnym pokarmem, a nie doprawianym antybiotykami.

Zdrowe i naturalnie smakujące mięso do kiełbas

Dzięki temu są nie tylko ważnym źródłem żelaza, witamin, łatwostrawnego białka i wielu innych korzystnych dla ludzkiego organizmu składników, ale przede wszystkim smakują wybornie. Sprzedawane przez nas polędwice z dzika rozpływają się w ustach, bo są kruche i soczyste. Stosujemy tylko naturalne metody obróbki wędlin z dziczyzny, takie jak wędzenie i marynujemy je w naturalnych przyprawach i ziołach. Wędzona dymem bukowo-olchowym kiełbasa z dzika dostarcza wyjątkowych doznań smakowych. Z kiełbas z dziczyzny można przygotowywać pyszne kanapki oraz wiele potraw, między innymi bigos myśliwski. Możemy je też przyrządzać na grillu, zamiast kiełbas z wieprzowiny.

Udostępnij
do góry